Johnny Deep i Jeff Beck snimaju zajednički album

0
480
ArticleTop

Slavni glumac, ali i muzičar, Johnny Deep udružio se s Jeffom Beckom kako bi snimili zajednički album koji će se navodno zvati „Hi Ho Silver Lining“.

Susret starih prijatelja i rockera događa se nakon što je Depp prošle godine izgubio slučaj u kojem je zbog klevete tužio The Sun i izdavače News Group Newspapers (NGN), te izvršnog urednika Suna Dana Woottona zbog teksta objavljenog u aprilu 2018. u kojem se o Deepu pisalo kao o „zlostavljaču žena“ tokom sudskog procesa s bivšom suprugom Amber Heard, što je Deep oštro demantovao. U presudi od 2. novembra 2020., sudac Justice Nicol rekao je da smatra da su te riječi u tekstu “u biti istinite”.

Nakon presude, glumcu je prošlog mjeseca odbijeno dopuštenje na žalbu na svoj slučaj klevete protiv NGN-a, a Deppovi advokati rekli su da se on lično “raduje iznošenju cjelovitih, neoborivih istinitih dokaza” vezanih uz drugi slučaj za klevetu u SAD-u.

Deep je prije ovog susreta sa Beckom i rada na zajedničkom albumu već svirao u grupi Hollywood Vampires zajedno s Aliceom Cooperom i Joeom Perryem. I taman kada su Hollywood Vampires trebali krenuti na svoju prvu evropsku turneju, otkazana je zbog koronavirusa. Deep je s Jeffom Beckom snimio obradu pjesme Johny Lennona „Isolation“ koji je ujedno bio i njihov prvi zajednički singl objavljen prošle godine.

ArtickeBottom