Jasmin Repeša postao novi sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza

0
238
ArticleTop

Na današnjoj konferenciji za medije Hrvatskog košarkaškog saveza na mjestu novog sportskog direktora postavljen je bivši selektor reprezentacije BiH Jasmin Repeša.

“Nažalost, ne otvaramo konferenciju za medije s lijepim stvarima, preminuo je velikan hrvatske košarke Mirko Novosel. Iskreno saučešće njegovoj porodici. O njemu je suvišno pričati, bio je u svakoj pori hrvatske i evropske košarke, a i svjetske. Jedan veliki gubitak, njegova djela će ostati zauvijek upisana u knjigama i sjećanjima nas koji živimo košarku”, rekao je generalni sekretar saveza Josip Vranković.

Saučešće Novoselovoj obitelji izrazio je i novi sportski direktor Jasmin Repeša.

“Iskoristio bih priliku da izrazim saučešće porodici Novosel za smrt našeg Mirka. Imao sam čast sarađivati s njim i veliku sreću jer je neprocjenjivo takvog košarkaškog lumena imati kraj sebe”, rekao je Repeša.

Kaže da se lijep osjećaj vratiti u reprezentaciju, a vjeruje da može pomoći svima u i oko reprezentacije Hrvatske.

“Lijep je osjećaj vratiti se u reprezentaciju i vratiti se u bilo koji dio nacionalne vrste. Pristao sam prihvatiti se posla koji je dosta zahtjevan i puno toga moramo posložiti u struci. Ne samo u nacionalnim vrstama, nego i u klupskim programima kako bi napravili jedan zaokret”, rekao je Repeša i dodao:

“Međutim, sa svojim iskustvom, znanjem i autoritetom u košarci mislim da mogu pomoći da košarka krene nabolje.”

Repeša je na poziciji sportskog direktora naslijedio Aleksandra Petrovića. On je u svojoj trenerskoj karijeri vodio veliki broj klubova kao što su Cibona, Tofaš, Treviso, Unicaja, Milano, Cedevita, Budućnost i Fortitudo, a bio je jedno vrijeme i privremeni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jasmin Repeša postao sportski direktor HKS-a - Čapljinski portal
ArtickeBottom