Instagram dobija još više opcija za bolje objave i razgovore

0
368
ArticleTop

Instagram je dobio nekoliko novih funkcija, a najnovija ažuriranja za servis će korisnicima omogućiti da na bolji i lakši način podjele svoje objave i učestvuju u razgovorima i dijeljenju poruka.

Instagram DM opcija sada dobija mogućnost da se na nove poruke odgovara dok pregledate sadržaj na servisu. To znači da korisnik neće morati da prekine proces pregledanja sadržaja, a aplikacija će omogućiti da se brzo odgovori sa mjesta gdje se trenutno nalazite.

Ukoliko ste naišli na nešto zanimljivo, što biste željeli da podijelite sa drugima, to možete učiniti brže pritiskom i dugim držanjem tastera “send”. Ponudiće vam se lista sa “najbližim prijateljima” kojima možete da podjelite objavu, a sve to bez prekida pregleda sadržaja.

Novitet za Instagram su i “tihe poruke”, tako što se prijateljima koje kontaktirate neće pojavljivati obavještenje. Ovo će biti od koristi ukoliko poruke i sadržaj drugima prosljeđujete kasno noću ili ako ne želite da ih na drugi način uznemiravate.

Prethodna funkcija već postoji na Messengeru, koji je pored Instagrama takođe u vlasništvu kompanije Meta. Još neke funkcije, koje Messenger već ima, a sada ih dobija i Instagram, jesu nova tema za lo-fi razgovore, kao i slanje anketa u grupnim razgovorima.

Instagram dobija i integraciju sa nekim od najpopularnijih servisa za streaming muzike. Korisnici će direktno u razgovoru moći da preslušaju 30 sekundi pjesme.

Očekuje se da će sve navedene funkcije, koje stižu u Instagram, dodatno poboljšati komunikaciju između korisnika ove popularne platforme.

ArtickeBottom