Harry Styles novim albumom „Harry’s House“ u SAD-u bolji i od Beatlesa

0
484
ArticleTop

Izuzetno uspješan novi album Harryja Stylesa ‘Harry’s House’ oborio je brojne rekorde širom svijeta pa je između ostalog u Australiji svih 13 pjesama s albuma ‘Harry’s House’ među 15 najboljih.

Osim što je postao najbrže prodavani album 2022. godine u Velikoj Britaniji, Styles je postigao rijedak podvig istovremene pozicije albuma na broju jedan i pjesme broj jedan (‘As It Was’) u brojnim zemljama. Taj izniman uspjeh uspio je ostvariti istovremeno u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Njemačkoj, Australiji, Nizozemskoj, Italiji, Irskoj, Novom Zelandu, Švicarskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj i Belgiji.

U SAD-u je album imao najbolju prvu sedmicu u 2022. godini u odnosu na sve ostale albume i bio je četvrti album u posljednjih 18 mjeseci koji je prodan u najmanje 500.000 primjeraka u jednoj sedmici.

‘As It Was’ je četiri sedmice bio singl broj jedan u SAD-u, s tri dodatne pjesme također u top 10, a svaka pjesma na albumu u top 30. Album s četiri istodobna top 10 singla u SAD-u su Beatlesi, koji su to postigli 1964. godine.

U Velikoj Britaniji je album ‘Harry’s House’  najbrže prodavani album do sada ove godine.

ArtickeBottom