Hari Mata Hari 25. juna nastupa na Stojčevcu

0
327

Hari Mata Hari održat će koncert na Stojčevcu 25. juna u 20 sati. Muzičkim spektaklom bit će otvoreno obnovljeno izletište Stojčevac, ali i ljetna turistička sezona u Sarajevu. Općina Ilidža svim posjetiocima Stojčevca poklanja besplatan koncert, kojem će prethoditi humanitarna trka Stojčevac 5K, koja starta u 17 sati.

Od početka godine u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo, Ministarstvom saobraćaja KS, Ministarstvom privrede KS, KJU za zaštićena područja Sarajevo i drugim institucijama mnogo smo radili na uređenju Stojčevca. Sada kroz humanitarnu trku ali i koncert ovo sjajno izletište želimo ponovo približiti građanima Ilidže, Sarajeva ali i turistima koji posjećuju našu općinu, grad i državu, rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.


Zelene ilidžanske oaze oduvijek su bile poseban mamac za turiste, što potvrđuju i brojke o ostvarenim noćenjima na Ilidži, kao i posjete Vrelu Bosne.
Revitalizacijom Stojčevca, obnovom putne infrastrukture i javne rasvjete, kao i uređenjem zelenih površina, nekada poznato izletište sve je bliže svom prijeratnom sjaju.