Hamza Škrijelj predstavio publici novi singl “Tugo”

0
925
ArticleTop

Pjesma dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“

Život svakog čovjeka sastavljen je iz lijepih i onih manje sretnih trenutaka. Sreća i tuga sastavni su mu dio. Ovo “teško vrijeme” koje traje godinu dana i više sve nas je, nekako, bacilo u određenu vrstu apatije, pa emocije često ne pitaju i ne biraju. U takvom halu, u hladnim zimskim noćima, nastala je i pjesma “Tugo”. Njom smo pokušali prikazati jednu životnu realnost, a ona glasi: “Za ljubav treba dvoje.” Nažalost, sve je više situacija da jedni drugima ne uzvraćamo u mjeri u kojoj nam se ljubav pružila. Hljeb koji se jednom prepolovi više nikada ne može biti jedno. Shvatimo to najbolje tek onda kada krenemo stariti, kada bore ukrase lice, a godine dođu po svoje. Dio pjesme i kaže: “Kad duša stari sama nema tu ništa vrijedno. Dva svijeta na dvije strane, a nekad smo bili jedno.”

Hamza Škrijelj :

Tekst za pjesmu “Tugo” pisao sam upravo ja, jer sam stava da svako od nas najbolje može osjetiti emociju i prenijeti je drugima kada je sam napiše. Muziku i aranžman, kao na prethodnom uspješnom singlu “Zaboravljeno”, potpisuje moj producent i najbolji prijatelj Eldin Huseinbegović.

Što se same priče video spota tiče, ona je također moje djelo i inspiracija. Tim ljudi koji je radio video produkciju prezentirao je moju zamisao mnogo bolje nego sam se nadao. Iskoristili smo sve zimske ljepote Pešteri i ispričali jednu srednjovjekovnu priču “Šumskog čovjeka” i “Ledene kraljice”. On je rođen i odrastao u divljini, čuo je za nedodirljivu ljepotu Ledene kraljice i kreće da je traži. Prolazi kroz šume, preko ledenih rijeka i divljina. Prelazi sve prepreke da bi došao do nje. Onda kada ju je našao, prišao je najbliže do sad od svih prethodnika, ali je njena ljubav ledena i u jedno ih je sledila. Pokušali smo nešto novo, bajkovito i drugačije u moru standardizacije. Nadam se da će se publici dopasti kako su to moji saradnici iz tima FVS Novalić odradili.

Agencija Tempo Digital zaslužna je za plasman pjesme na svim društvenim i digitalnim mrežama, pa se ona može naći, slušati i gledati na svim platformama. Ovim putem im se od srca zahvaljujem.

Tu su brojni prijatelji projekta, uglavnom iz zemalja Zapadne Evrope koji su od prvog dana uz mene na tom muzičkom putu. Njima dugujemo najveću ljudsku zahvalu, jer bez njih teško bi sve ovo bilo izvodljivo.

Od prvog dana sam obećao da, ili ćemo raditi najkvalitetnije što može sa najboljim timom ljudi, ili nećemo uzalud trošiti vrijeme. Uspjeh je relativna stvar, treba dosta strpljenja i odricanja, ali su plodovi naposlijetku nevjerovatno ukusni.

ArtickeBottom