Hamza Škrijelj osvaja baladom Eldina Huseinbegovića

0
426

Pjesma dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“

Hamza Škrijelj je svoj dječački san da snimi prvu numeru ostvario 2013. godine kada se publici predstavlja duhovnom ljubavnom pjesmom “Aškom mi srce gori” koja je među mladima doživjela veliku popularnost. Nakon toga snima još nekoliko nacionalnih i vjerskih numera i kruniše ih albumom 2016. godine koji bilježi veliki tiraž i nekoliko miliona pregleda na društvenim mrežama.

Uslijedila je saradnja sa poznatim kantautorom Eldinom Huseinbegovićem i Hamza odlučuje da krene sa novim pravcem. “Zaboravljeno” je ljetnja balada koja govori o dvoje mladih koji su nekada bili kao jedno, a danas su dva različita svijeta. Autor teksta je Hamza, dok muziku i aranžman potpisuje njegov prijatelj i producent Eldin Huseinbegović.

“Ovom pjesmom pokušali smo približiti publici životnu realnost, jer svako od nas žali za nečim u prošlosti. Tematika iskrene ljubavi nikada neće izaći iz mode, a najljepše su one pjesme koje se srcem pjevaju. Iskreno se nadamo da će doprijeti do srca slušaoca”, kazao je Hamza Škrijelj.

Za ekranizaciju spota zaslužna je “E-V Media” iz Novog Pazara koju čine Vahid Murtezić i Enis Doljanac.