Grupa Konvoj jutros zasvirala na Žutoj tabiji u Sarajevu

0
207

U sami cik zore, jutros su se stanovnici naselja Vratnik u Sarajevu probudili uz poznate zvuke benda Konvoj koji su dopirali sa Žute tabije. Potpuno neočekivano, dok je sunce polako ali sigurno najavljivalo novi dan, sa popularne autentične sarajevske lokacije čuli su se hitovi benda dok je pažnju privlačio i kompletan video produkcijski set.

Bend Konvoj je ove koncertne sezone u svega nekoliko dana održao sjajne nastupe u Stocu, te u okviru Live stage festivala fantastičan koncert u Sarajevu pred nekoliko hiljada gledalaca na platou Skenderija i time potvrdili reputaciju benda koji posebno u live nastupima pred publikom ima posebnu atmosferu, energiju i muzičko umijeće. Njihovom jedinstvenom zvuku doprinio je i nedavni povratak u band jednog od najboljih ovdašnjih basista, Muamera Đoze, koji zapravo i početke svoje muzičke karijere veže za originalnu postavu benda od njegovog osnivanja.

Da li su jutros snimali spot ili mini koncert, ostaje da se sazna u narednom periodu, ali je sigurno da bend priprema nešto specijalno i nesvakidašnje.

Do tada sve detalje oko aktivnosti benda možete potražiti na njihovoj Facebook stranici.