“GIPSY POWER”: Steven Kautzky Anderson uz “Tempo produkciju” donosi retro zvuk

0
371

1994. godine Steven Kautzky Andersson je osnovao bend kako bi predstavio svoju “vizionarsku mješavinu” Jimija Hendrixa, ciganske muzike i heavy rocka, a njegov debi album pod nazivom “Gipsy Power” nominiran je za švedski Grammy. 27 godina kasnije, Andersson i bend su se vratili sa novom muzikom, albumom koji izlazi u novembru (‘Electric Threads’) i nekim novim licima. Na albumu koji izlazi u novembru možemo očekivati da “prenese autentične progresivne psihodelične 70-te, a ujedno je začinjen sastojcima od ere Led Zeppelina do istočnoevropske folk muzike.”

‘Holy Water’ je pjesma koju je Steven Kautzky Andersson napisao sa Ulrikom Beijer, čiji vokal možete čuti na pjesmi. Ulrika Beijer je na švedskoj muzičkoj sceni od 80 -ih i pjevala je sa švedskom pobjednicom Evrovizije Carolom. Trenutno je u procesu snimanja svog debi albuma, ‘The Lost Sessions’ sa kojeg je upravo objavila singl ‘Unchained’, verziju Johnnyja Casha.

Da niste nikada prije čuli za ova dva umjetnika, za ovaj veoma neobičan i nadasve zanimljiv spoj, i samo poslušate pjesmu, možda biste pomislili da je ovo izgubljena ploča koju su nekada snimili Hendrix i Janis Joplin. Pjesma “Holy Water”(Sveta voda) je posvećena vodi i njenoj snazi i izdavač je TempoCo.

Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“.