Gazzetta: Mancini ima novi posao, bit će ponovo selektor. Dobit će čak 120 miliona eura

0
190
23.02.2023., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine BiH.
ArticleTop

Osvajač posljednjeg Europskog prvenstva negirao je te navode

Roberto Mancini postat će novi selektor Saudijske Arabije, piše La Gazzetta dello Sport. Nakon što je dao otkaz na mjesto elektora italijanske reprezentacije, Mancini je navodno dobio ponudu po kojoj bi zaradio 120 miliona eura u tri godine na klupi Saudijske Arabije, koja je ostala bez izbornika nakon odlaska Hervea Renarda.

Osvajač posljednjeg Europskog prvenstva negirao je te navode.

Otišao zbog neslaganja s čelništvom saveza?

“Za mene je Italija uvijek bila prioritet. Nakon toliko godina na ovoj poziciji, dobivam razne prijedloge koje ću proučiti sljedećih sedmica, ali trenutno nema ništa konkretno. Dakle, Saudijska Arabija nema nikakve veze s tim”, rekao je Mancini italijanskim medijima.

Gazzetta: Mancini ima novi posao, bit će ponovo selektor. Dobit će čak 120  miliona eura

Kako bi objasnio svoju odluku, Mancini upire prstom u Italijanski nogometni savez (FIGC), koji optužuje za nepovjerenje i promjenu kadra, posebice odlaskom njegovih pomoćnika.

“Mjesecima sam razmišljao o tome i bilo je vrijeme da odem jer kada se neke stvari, neke situacije, mijenjaju iznutra bez mene, to znači da idemo prema kraju”, objasnio je.

“Trebao sam otići prije”

“Po meni više nismo bili na istoj talasnoj dužini s upravom FIGC-a, uvijek je bolje predvidjeti prije nego što se dogodi nešto ozbiljnije. To je odluka koju sam donio s velikom tugom jer mi je bilo stalo do Azzura. Da su me htjeli zadržati, mogli su. Jesam li trebao otići prije? Vjerovatno”, rekao je bivši trener milanskog Intera i Manchester Cityja.

FIGC već razmišlja o Antoniju Conteu, koji je već vodio Azzure između 2014. i 2016., i Lucianu Spallettiju, italijanskom prvaku s Napolijem, kao mogućim nasljednicima Mancinija. Spaletti je napustio mjesto trenera u junu, ali još uvijek ima ugovor s Napolijem, koji ga je spreman pustiti uz odštetu od tri miliona eura, prenosi Index.

ArtickeBottom