EURO: Španija i Italija četvrti put za redom na EURU

0
430
ArticleTop

Utakmicom polufinala između Španije i Italije danas se nastavlja Evropsko fudbalsko prvenstvo.

Španija je do sada postigla najviše golova na takmičenju, a u seriji je od 13 uzastopnih mečeva bez poraza, koja traje od oktobra prošle godine.

Italija sa druge strane ima seriju od 32 meča bez poraza, a ona traje od septembra 2018. godine.

U grupnoj fazi Italija nije primila nijedan gol, sa tri pobjede, da bi zatim savladala Austriju poslije produžetaka (2:1), kao i najbolju selekciju prema Fifinoj rang listi, Belgiju sa 2:1.

Iako je Španija doživjela samo jedan poraz u 29 utakmica, čini se da je u prednosti pred polufinalni meč Italija, čija se koncepcija igre promijenila od maja 2018. godine, kada je selektor postao Roberto Mancini.

Posljednji put ove dvije selekcije veliki rezultat na nekom takmičenju ostvarile su 2012. godine, kada su igrale finale Evropskog prvenstva, a taj meč dobila je Španija sa 4:0.

Pobjedom bi Španija, koja ima najmlađu selekciju na turniru došla do prilike da osvoji treću titulu prvaka Evrope u posljednja četiri izdanja.

Italija bi pobjedom u finale Evropskog prvenstva ušla kao favorit, bez obzira na pobjednika drugog polufinala, u kojem se sastaju Engleska i Danska.

ArtickeBottom