Eric Clapton objavio novi singl protiv covid restrikcija

0
405

Eric Clapton objavio je novu pjesmu pod nazivom „This Has Gotta Stop“ („Ovo mora stati“) u kojoj se čini da gitaristička legenda izražava svoje frustracije odgovorom vlasti na pandemiju koronavirusa.

Slavni rocker proteklih mjeseci se javno usprotivio restriktivnim mjerama uvedenim zbog koronavirusa te vakcinaciji. U decembru prošle godine je s Vanom Morrisonom snimio pjesmu „Stand and Deliver“, jednu od mnogih pjesama koju je taj poznati sjevernoirski kantautor napisao protiv „lockdowna“.

Nova Claptonova pjesma „This Has Gotta Stop“ popraćena je animiranim spotom koji je od objave ima preko milion pregleda, a koji prikazuje ljude hipnotizirane medijima i protestante s natpisima poput „Sloboda“.

Clapton je ranije kritikovao vakcine protiv covida-19, nakon svog iskustva vakcinisanja AstraZenecom za koje je rekao da je rezultiralo „katastrofalnim“ posljedicama po njegovo zdravlje.

Tvrdnje da su vakcine protiv covida-19 sigurne nazvao je „propagandom“, dodavši da je teško šutjeti o toj temi sa znanjem koje sada ima.

Clapton je u julu odbio svirati koncerte na lokacijama koje su od publike tražile potvrdu o vakcinaciji, tvrdeći da je to diskriminacija.