Emina tužila Mustafu jer ne plaća alimentaciju, on tvrdi da je u krizi

0
735
ArticleTop

Pjevačica Emina Jahović je riješila da na sudu raščisti dugovanja koja prema njenoj djeci ima bivši suprug Mustafa Sandal.

S druge strane, on je od suda tražio smanjenje alimentacije, jer je u finansijskoj krizi zbog pandemije virusa korona.

Turski mediji pišu da Mustafa Sandal već 26 mjeseci sinovima Jamanu i Javuzu nije dao ni euro, zbog čega Emini Jahović duguje čak 73.580 eura.

„Emina i Mustafa su tvrdili da su ostali prijatelji poslije razvoda 2018. godine, sve dok Emina nedavno nije tužila Mustafu zato što nije plaćao alimentaciju. Sandal je poslije razvoda pristao da za djecu mjesečno daje 1.130 eura, ali i da plaća radnike na njihovom imanju – vozača, baštovana, skipera… Za te troškove je tad namijenio 1.700 eura mjesečno. Međutim, sve to je plaćao samo prvih nekoliko mjeseci i odjednom je prestao. Stoga do sada Emini za alimentacije duguje 29.380 eura, a za plate radnicima 44.200 eura“, rekao je dobro obaviješten izvor za medije.

Kako je dalje rekao, Emina je poludjela što Mustafa ne brine o njihovim sinovima, pa ga je tužila.

“On se na sudu pravdao da je u velikoj finansijskoj krizi zbog korone i tražio je da mu smanje alimentaciju. Vidjet ćemo šta će sud odlučiti”, dodao je izvor.

Emina je rekla da o Mustafi ne želi da priča, a onda se predomislila:

„Ako jednog dana njegova finansijska situacija bude loša, radit ću i za njega. Ali znam da sada nije u krizi. Vjerujem da će pobijediti pravda. Ne borim se na sudu samo za sebe, već za sve žene koje su u sličnoj situaciji”, rekla je turskim medijima pjevačica.

ArtickeBottom