Dvije epizode serije “Spužva Bob Skockani” povučene zbog neprimjerene radnje

0
541
RPY7GX SPONGEBOB, THE SPONGEBOB SQUAREPANTS MOVIE, 2004

Animirana serija Spužva Bob Skockani daleko je od programa koji bi se mogao nazvati kontroverznim, no čak je i serija starija od dvadeset godina došla na red ponovnog razmatranja starijih epizoda. Dvije epizode Spužva Boba Skockanog uklonjene su zbog njihovih neprimjerenih radnji.

Iako američki gledatelji mogu gledati dječju seriju “Spužva Bob Skockani” na novopokrenutoj usluzi streaminga kompanije Paramount, predstavnik Nickelodeona potvrdio je da dvije epizode više nisu dostupne za streamanje.

Prva epizoda naslovljena je “Mid-Life Crustacean“. U njoj likovi među kojima je i gospodin Krabs (koji proživljava krizu srednjih godina) provaljuju u žensku kuću i pretražuju njeno donje rublje tokom ‘racije’. U međuvremenu se ispostavi da je to kuća Krabsove majke koja ga za kaznu pošalje u njegovu dječju sobu.

Druga epizoda, koja je objavljena 2019. godine, zove se “Kwarantined Krab“: u njoj izbija gripa od školjki koja prisili stanovnike Bikini Bottoma na karantenu u restoranu Krusty Krab. Očito je da epizoda više nije dostupna zbog lošeg tajminga izlaska, ali nije jasno hoće li biti ponovno objavljena nakon pandemije.