David Guetta lansirao ljetni hit „If You Really Love Me“

0
669
ArticleTop

David Guetta ne zna stati. Nakon novijih pjesama „BED“ i „Heartbreak Anthem“, DJ velikan izbacuje zarazni singl „If You Really Love Me“. Naslov vam ne zvuči poznato bez razloga jer se radi o preobražaju klasika Whitney Houston „How Will I Know“.

Novi život ovoj bezvremenskoj pjesmi dala je i pop-soul senzacija John Newman, koji je svojom neodoljivom bojom glasa začinio novu ljetnu himnu.

„Imao sam dugo ideju obraditi ovaj klasik Whitney Houston jer je pjesma posebna meni i mojoj ženi. Bilo je toliko prirodno dati novu priču i svoje emocije. Kada se stvorila prilika za napraviti ovu pjesmu s Davidom Guettom, neko s kim sam oduvijek htio sarađivati, ostao sam bez pameti“, izjavio je Newman, čiji glas nosi etiketu jednog od najprepoznatljivijih glasova Velike Britanije. Nema sumnje da će slušanost njegovih pjesama rasti gore nakon ovakve moćne saradnje.

Svoj udio kolača u pjesmi dobio je i britanski DJ, radijska ličnost i producent MistaJam, koji je pjesmi dao upgrade kao jedan od producenata.

Grammyjevac David Guetta spada među top 10 najstreamanijih izvođača na streaming servisu Spotify. Izglasan za najboljeg DJ od strane DJ Maga, ovaj DJ maher nedavno je prikupio više od 1,6 miliona dolara kroz livestream evente „United At Home“, koje je dodijelio dobrotvornim udruženjima i organizacijama, među kojima su UNICEF i World Health Organization.

ArtickeBottom