Danas na Grbavici prijateljska utakmica BiH – Crna Gora

0
349

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se danas od 18 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Ivajlo Petev, selektor fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, naknadno je pozvao dva igrača za prijateljske susrete s Crnom Gorom i Danskom. Pozive je uputio Vladanu Daniloviću, članu portugalskog CD Nacionala, i kapitenu FK Tuzla City Ajdinu Nukiću.

Petev je naknadne pozive uputio nakon što su dolazak na okupljanje otkazali Sead Kolašinac, Gojko Cimirot te Miroslav Stevanović zbog povreda.

“Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno povrijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 igrača do 23 godine, i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti“, kazao je tokom priprema selektor BiH Ivajlo Petev.

Utakmicu sudi Novak Simović iz Srbije.

U nastavku vam donosimo listu kanala koji će direktno raditi TV prijenos spomenutog susreta:

beIN Connect MENA (Internacionalni)
beIN Sports MENA Premium 1 HD (Internacionalni)
Cosmote Sport 1 HD (Grčka)
Cytavision Sports 3 HD (Grčka)
DAZN Deutsch (Njemačka)
Nova BH
Futbol 1 (Ukrajina)
S Sport+ (Turska)
Sky Sports (Velika Britanija)
SportKlub 1 (Hrvatska)
SportKlub 1 (Crna Gora)
SportKlub 1 (Srbija)
SportKlub 1 (Slovenia)
Tv2 Sport (Norveška)
TV2 Sumo (Norveška)
ViaPlay (Finska)

Nakon susreta sa Crnom Gorom, “Zmajevi” će u nedjelju od 18 sati na stadionu Brondby u Kopenhagenu imati test meč sa selekcijom Danske.