Članovi Daft Punka najavili solo projekte

0
503
ArticleTop

Otprilike mjesec dana nakon što su objavili da se razilaze, Daft Punk članovi, Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo dali su službenu izjavu u kojoj najavljuju samostalne projekte.


Bangalter će pokrenuti novu izdavačku kuću, a sopstveni materijal objavljivaće pod pseudonimom Roulette. Ime je referenca na njegov kultni lejbel Roulé, putem kojeg je objavljivao krajem 90-ih i početkom 2000-ih.

“Na etiketi Roulette naći će se moja muzika kao i ona koju stvaraju moji prijatelji koji također žele brzo i spontano da stvaraju klupsku muziku na vinilu. Takođe ću se vratiti DJ-ingu, ali isključivo Roulette stvari i to u malim klubovima, odakle je sve i krenulo”, rekao je Thomas.


Guy-Man će ponovno oživjeti svoju ljubav prema live nastupima kroz novi projekat pod nazivom REVISION, koji bi trebalo da sadrži konceptualni album napravljen sa ekipom njegovih saradnika u posljednjih nekoliko godina, uključujući zvijezde francuske Touch scene i američkog R’N’B i funka.


“Oduvijek sam svirao u bendovima, tu mi je srce. Radio sam sa toliko izvrsnih muzičara i imam razne ideje o tome šta želim da postignem kroz format albuma, sada je došlo vrijeme da oživim ovu viziju”.

ArtickeBottom