Bruce Springsteen najavljuje novi album uz singl “Do I Love You“

0
230
NEW YORK, NEW YORK--DECEMBER 13: Bruce Springsteen performs at the 7th Annual John Henry's Friends Benefit held at Town Hall on December 13, 2021 in New York City. (Photo by Al Pereira/Getty Images)

Bruce Springsteen je objavio singl “Do I Love You” kao najavu albuma “Only The Strong Survive” koji će biti objavljen 11. novembra. To će biti  dvadeset i prvi album u njegovoj karijeri, a u pitanju je kolekcija od 15 soul pjesama.

Pjesme su Springsteenovi favoriti, a na albumu gostuju Sam Moore kao vokal i Rob Mathes u aranžmanu puhačkih i žičanih instrumenata, dok prateće vokale pjevaju Soozie Tyrell, Lisa Lowell, Michelle Moore, Curtis King Jr., Dennis Collins i Fonzi Thornton.

“Only The Strong Survive” nastao je Springsteenovom željom da napravi album na kojem on ima isključivo ulogu vokala. Smatra da za takav projekt ne postoje bolje pjesme od onih američkih iz šezdesetih i sedamdesetih godina. Inspiracija su mu, između ostalih, bili Levi Stubbs, David Ruffin, Jerry Butler i Diana Ross koje se trudio što bolje predstaviti.

Springsteenov cilj je bio da savremena publika doživi ljepotu i radost ovih pjesama, kao što je i on doživio kada ih je prvi put čuo.