Brad Pitt nakon pet godina borbe dobio zajedničko starateljstvo nad djecom

0
330
Stringer 499104.JPG Stringer 494221903 HOLLYWOOD, CA - MAY 28: Actors Brad Pitt and Angelina Jolie (C) with children (L-R) Pax Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt, Knox Jolie-Pitt, Shiloh Jolie-Pitt and Maddox Jolie-Pitt attend the World Premiere of Disney's "Maleficent", starring Angelina Jolie, at the El Capitan Theatre on May 28, 2014 in Hollywood, California. (Photo by Charley Gallay/Getty Images for Disney)

Brad Pitt i Angelina Jolie već godinama se bore za zajedničko starateljstvo nad petero maloljetne djece. Sada im je dodijeljeno zajedničko starateljstvo, no Angelina se navodno žali, a Maddox odbija nositi očevo prezime.

Oboje bivših supružnika potrošili su više od milion dolara na brakorazvodnu parnicu i borbu za starateljstvo nad djecom, koja traje već više od pet godina.
Posljednje suđenje je nakon nekoliko mjeseci zaključeno i dodijeljeno im je zajedničko starateljstvo nad petero maloljetne djece. Neimenovani izvor je za The Sun ispričao da je Bradu laknulo, jer je njegova jedina želja bila provoditi više vremena s djecom.

Angelina tvrdi kako je ova odluka nepravedna, jer je sudac odbio saslušati maloljetnu djecu i čuti njihove želje u vezi sa starateljstvom.

Podsjetimo, bivši par, kojem je javnost dala nadimak Brangelina, dobio je tokom 10-godišnje veze kćerku Shiloh i blizance Knoxa i Vivienne. Uz to je Pitt usvojio Maddoxa, Paxa i Zaharu, kao što je to ranije učinila i Jolie.

Angelina je u septembru 2016. godine podnijela zahtjev za razvod od Brada zbog nepomirljivih razlika.