Bogatstvo članova grupe ABBA nevjerovatnih 1,1 milijardu dolara

0
423

Iako vjerojatno u samim počecima o tome nisu mogli ni sanjati, zahvaljujući nevjerovatnoj popularnosti u cijelom svijetu, četiri člana legendarne grupe Abba i danas leže na milionima. Prihodi im i dalje pristižu sa svih strana, od filmova, mjuzikla, ali i tantijema pjesama snimljenih davnih dana, zbog čega se njihovo zajedničko bogatstvo, prema Celebrity Net Worthu, procjenjuje na nevjerovatnih 1,1 milijardu dolara. To bi značilo da je svako od četvero pjevača uzeo svoj dio kolača u iznosu od 200 do 300 miliona dolara.

Izlazak novog albuma „Voyage“ će im, nema sumnje, donijeti još miliona na račune. Ako niste znali, posljednjih desetljeća, prema saznanju Reutersa, prodano je gotovo 400 miliona njihovih albuma, a prihodi su pristizali i od turneja, koncerata i nastupa tokom godina. Da im novac očito i nije toliko potreban, govori šuškanje od prije nekoliko godina o tome da su članovi benda odbili „nemoralnu ponudu“ od milijardu dolara da ponovno nastupaju.

Članovi benda su bili dovoljno pametni da se slože i s otvaranjem Abbinog muzeja u Stockholmu, a uz sve to svako od njih uzima dodatne prihode od svojih poslova sa strane.