Bogat repertoar Narodnog pozorišta Sarajevo za mjesec maj

0
420

U Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS) će tokom mjeseca maja biti odigrano mnogo sjajnih predstava.

Predstavu “Leptir” u režiji Emira. Z. Kapetanovića, prema tekstu Aleksandra Radunovića, možete pogledati u subotu, 8. maja 2021. godine u 18:00 sati. Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni NPS. U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Sanela Pepejak i Ermin Sijamija.

U subotu, 15. maja 2021. godine sa početkom u 18:00 sati, uživajte u komediji Branislava Nušića “Ožalošćena porodica” u režiji Ahmeda Imamovića. U predstavi učestvuje ansambl Drame NPS.

U utorak, 18. i petak, 21. maja 2021. godine, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena dramska predstava “O medvjedima i ljudima” autora i režisera Saše Anočića.  U predstavi učestvuje ansambl Drame NPS.

U četvrtak, 20. maja sa početkom u 18:00 sati, očekuje vas koncert Opere i Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo “U ime ruže”. U ponedjeljak, 24. maja 2021. godine sa početkom u 18:00 sati, bit će izvedena komedija “Buba u uhu” u režiji Admira Glamočaka.

U predstavi igraju: Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Snežana Bogičević, Izudin Bajrović, Emina Muftić, Senad Bašić, Alen Muratović, Tatjana Šojić, Merima Lepić – Redžepović, Riad Ljutović, Vedran Đekić, Admir Glamočak. U predstavi učestvuje ansambl Drame NPS.

U petak, 28. maja sa početkom u 19:30 sati, u okviru koncerta “Viva la musica”, publika će imati priliku uživati u sadržajnom muzičko – scenskom programu u izvedbi, solista i hora Opere, solista i ansambla Baleta NPS. Na programu će se naći poznate operne arije, ( Verdi, Puccini, Bizet, Wagner…), kao i numere iz poznatih baleta, “Carmen”, “Pepeljuga”, i drugih, a večer će biti upotpunjeno izvedbom baleta “,Buđenje” u koreografiji Beleme Čečo Bakračna muziku Tonija Toplana.

U subotu, 29. maja 2021. godine u 18:00 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena komedija Dušana Kovačevića “Balkanski špijun u Sarajevu” u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com. Blagajna Narodnog pozorišta Sarajevo počinje sa radom u utorak, 4. maja 2021. godine.

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.