Bogat program Adventa u Mostaru

0
32

Sa ukupno 44 programa, predstavnici Gradske uprave Mostar najavili su nikad bogatiji, sadržajniji i raznovrsniji program u sklopu Adventa u Mostaru koji započinje 15. decembra. 

Prva nedjelja adventa obilježit će se paljenjem adventske svijeće ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a zatim će se u Velikoj dvorani Doma održati koncert duhovne muzike na kojem će nastupiti sestre Husar.

Glavna i odgovorna za izgled cijele te večeri jeste Karmen Obrdalj, cijenjena i nagrađivana redateljica iz Mostara. Inače, cijelu manifestaciju Adventa i dočeka Nove godine Grad Mostar provodi u saradnji s Hrvatskim domom hercega Stjepana kosače i Glazbenim centrom Pavarotti.

Ono što je novina ove godine jeste da se Advent širi na park u kojem će biti klizalište i cijela božićna i novogodišnja bajka.

Kada je riječ o muzičkom dijelu, koji će trajati od 15. decembra do 1. januara, Mili Tiro, jedan od organizatora ovogodišnje manifestacije kazao je da je ovo do sada najbogatiji program.

“Radi se o neka 44 programa i nemoguće je nabrojati sada sve izvođače. Ivan Zak, Ivan Rajič i grupa ‘Teška tema’, samo su jedni od njih. Bit će tu puni tribute grupama, puno sjećanja na one regionalne perjanice poput Azre, EKV-a, Indexa, Bijelog dugmeta te Olivera i Gibonnia. Imat ćemo tamburaše, rokere, hard rockere, blusere i pop satave te klape. Obuhvatili smo gotovo sve glazbene žanrove koje smo mogli, jedan širok repertoar za sve u gradu”, kazao je Tiro.

Posebno je najavio nastup Mostarskog narodnog orkestra za 28. decembar koji su prošle godine imali zapažen nastup tako da su i ove godine bili neizbježni u ovoj priči.

Samu Novu godinu, već je poznato, otvorit će grupa Gabrijel, dok će posjetitelje u 2023. godinu uvesti Željko Bebek sa svojom grupom.

Dan poslije nastupa Adi Šoše i grupa Twist. Još jedna novina za ovogodišnji Advent je taj što će muzički program, za razliku od prošlogodišnjeg trajati do 12 sati. 

Kad je riječ o dječjem programu, najmlađe će kao i ranije zabavljati mađioničari. Planirani su plesni i pojedinačni nastupi djece iz raznih škola.

Ono što će svakako obradovati najmlađe jeste to da će Lunapark tokom cijelog 12. mjeseca biti besplatan za sve male posjetitelje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime