Bogat program Adventa u Mostaru

0
483
ArticleTop

Sa ukupno 44 programa, predstavnici Gradske uprave Mostar najavili su nikad bogatiji, sadržajniji i raznovrsniji program u sklopu Adventa u Mostaru koji započinje 15. decembra. 

Prva nedjelja adventa obilježit će se paljenjem adventske svijeće ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a zatim će se u Velikoj dvorani Doma održati koncert duhovne muzike na kojem će nastupiti sestre Husar.

Glavna i odgovorna za izgled cijele te večeri jeste Karmen Obrdalj, cijenjena i nagrađivana redateljica iz Mostara. Inače, cijelu manifestaciju Adventa i dočeka Nove godine Grad Mostar provodi u saradnji s Hrvatskim domom hercega Stjepana kosače i Glazbenim centrom Pavarotti.

Ono što je novina ove godine jeste da se Advent širi na park u kojem će biti klizalište i cijela božićna i novogodišnja bajka.

Kada je riječ o muzičkom dijelu, koji će trajati od 15. decembra do 1. januara, Mili Tiro, jedan od organizatora ovogodišnje manifestacije kazao je da je ovo do sada najbogatiji program.

“Radi se o neka 44 programa i nemoguće je nabrojati sada sve izvođače. Ivan Zak, Ivan Rajič i grupa ‘Teška tema’, samo su jedni od njih. Bit će tu puni tribute grupama, puno sjećanja na one regionalne perjanice poput Azre, EKV-a, Indexa, Bijelog dugmeta te Olivera i Gibonnia. Imat ćemo tamburaše, rokere, hard rockere, blusere i pop satave te klape. Obuhvatili smo gotovo sve glazbene žanrove koje smo mogli, jedan širok repertoar za sve u gradu”, kazao je Tiro.

Posebno je najavio nastup Mostarskog narodnog orkestra za 28. decembar koji su prošle godine imali zapažen nastup tako da su i ove godine bili neizbježni u ovoj priči.

Samu Novu godinu, već je poznato, otvorit će grupa Gabrijel, dok će posjetitelje u 2023. godinu uvesti Željko Bebek sa svojom grupom.

Dan poslije nastupa Adi Šoše i grupa Twist. Još jedna novina za ovogodišnji Advent je taj što će muzički program, za razliku od prošlogodišnjeg trajati do 12 sati. 

Kad je riječ o dječjem programu, najmlađe će kao i ranije zabavljati mađioničari. Planirani su plesni i pojedinačni nastupi djece iz raznih škola.

Ono što će svakako obradovati najmlađe jeste to da će Lunapark tokom cijelog 12. mjeseca biti besplatan za sve male posjetitelje.

ArtickeBottom