Black Panther napokon stiže u Fortnite

0
834
ArticleTop

Marvelov superheroj Black Panther od sada je dostupan u igri Fortnite, kao i Captain Marvel i Taskmaster koji su zajedno dio Marvel Royalty i Warriors paketa koji košta 24,99 dolara. Epic je najavio dolazak Black Pantera u ponedjeljak, a njegova popularnost se može pripisati istoimenom filmu iz 2018. godine koji je zaradio 1,35 milijardi dolara od prodaje ulaznica.

Tokom prošle sezone Fortnitea, koja je bila posvećena Marvelu, velika statua crnog pantera pojavila se na mapi, igrači su mogli pronaći Black Panther super moći, ali skin se nikada nije pojavio u igri. Postoji mogućnost da je bio namijenjen prošloj sezoni, ali da je odgođen zbog smrti Chadwicka Bosemana koji je bio u ulozi superheroja u pomenutom filmu.

U Fortnite Poglavlju 2 – Sezona 4 predstavljen je prvi ekskluzivni Marvelov crossover masovnih razmjera. U Epskim igrama prošle su sezone sudjelovali brojni Marvelovi likovi, uključujući Doctor Doom i Iron Man, koji su dobili namjenske lokacije prikladno nazvane Doom’s Domain i Stark Industries. Uz to, superheroji poput Groota, Thora i Wolverinea bili su dostupni kroz Battle Pass sezone 4.

Marvel planira nastavak Black Panthera koji bi se trebao pojaviti u kinima 2022. godine.

Najnovija sezona Fortnitea je najviše fokusirana na lovce na glavu. Epic je kreirao nekoliko originalnih likova za ovosezonski battle pass, a dostupni su Mandalorian, Kratos iz igre “God of War”, Master Chief iz igre “Halo” i dva lika iz igre “The Walking Dead”.

ArtickeBottom