Bastille obradovali fanove novom pjesmom „Remind Me“

0
15

Britanski bend Bastille novim singlom još jednom dokazuje zašto su jedni od najvoljenijih izvođača na festivalima i miljenici radio stanica širom svijeta.

Ovoga puta fanove su obradovali pjesmom „Remind Me”, odnosno njenim opuštenim i senzualnim, a opet nevjerovatno promišljenim pop zvukom. Pjesma demonstrira njihovu vještinu u stvaranju zaraznih melodija i neodoljivih refrena, a tematici stanja slomljenog srca i čežnje dodatno doprinose barokne vokalne harmonije i Dan Smith sa svojim prepoznatljivim vokalom.

Uz singl je objavljen i prateći spot koji publici pruža uvid u dio nevjerovatnog „Give Me The Future Experience“ projekta – jedinstvenog koncertnog iskustva koje spaja virtualan i stvaran svijet.

Može se reći da je „Remind Me“ prije nekoliko godina pomogla u definiranju smjera i tona izdanja „Give Me The Future“ koje je dobilo titulu njihovog najboljeg albuma od strane medija među kojima su i Rolling Stone i Clash. Ovo izdanje, koje istražuje futurističku zemlju čuda oslobođenu svih restrikcija, donosi muziku punu plesne energije – pejzaže snova koji pružaju eskapistički univerzum u kojem je moguće putovati kroz vrijeme kako biste bili bilo ko, uradili bilo što i prihvatili novi val tehnologije koji omogućava da se izgubite unutar svijeta mašte.

Bastille su nedavno priveli kraju dugu turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu, a trenutno su na velikoj američkoj turneji nakon koje se vraćaju u Evropu kako bi ovog ljeta nastupili na velikom broju festivala gdje će moći pokazati po čemu su to njihovi nastupi toliko pamtljivi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime