Bastille obradovali fanove novom pjesmom „Remind Me“

0
191

Britanski bend Bastille novim singlom još jednom dokazuje zašto su jedni od najvoljenijih izvođača na festivalima i miljenici radio stanica širom svijeta.

Ovoga puta fanove su obradovali pjesmom „Remind Me”, odnosno njenim opuštenim i senzualnim, a opet nevjerovatno promišljenim pop zvukom. Pjesma demonstrira njihovu vještinu u stvaranju zaraznih melodija i neodoljivih refrena, a tematici stanja slomljenog srca i čežnje dodatno doprinose barokne vokalne harmonije i Dan Smith sa svojim prepoznatljivim vokalom.

Uz singl je objavljen i prateći spot koji publici pruža uvid u dio nevjerovatnog „Give Me The Future Experience“ projekta – jedinstvenog koncertnog iskustva koje spaja virtualan i stvaran svijet.

Može se reći da je „Remind Me“ prije nekoliko godina pomogla u definiranju smjera i tona izdanja „Give Me The Future“ koje je dobilo titulu njihovog najboljeg albuma od strane medija među kojima su i Rolling Stone i Clash. Ovo izdanje, koje istražuje futurističku zemlju čuda oslobođenu svih restrikcija, donosi muziku punu plesne energije – pejzaže snova koji pružaju eskapistički univerzum u kojem je moguće putovati kroz vrijeme kako biste bili bilo ko, uradili bilo što i prihvatili novi val tehnologije koji omogućava da se izgubite unutar svijeta mašte.

Bastille su nedavno priveli kraju dugu turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu, a trenutno su na velikoj američkoj turneji nakon koje se vraćaju u Evropu kako bi ovog ljeta nastupili na velikom broju festivala gdje će moći pokazati po čemu su to njihovi nastupi toliko pamtljivi.