Barcelonu preuzima trener koji joj je nanio najveću sramotu u historiji kluba

0
47
ArticleTop

Predsjednik Barcelone Joan Laporta pronašao je interesantno ime za užarenu klupsku klupu, a u pitanju je njemački stručnjak Hansi Flick.

Ugledni njemački novinar s Bilda Christian Falk, koji je blizak Bayernu i njegovim sadašnjim i bivšim članovima, ekskluzivno je prenio da su ostvareni kontakti između Barcelone i Hansija Flicka.

Njemački stručnjak trebao bi naslijediti legendu katalonskog kluba Xavija Hernandeza, koji je ozvaničio da će napustiti Camp Nou ubrzo.

Novinar Christian Falk navodi da je Flick već godinama veliki miljenik predsjednika Laporte koji ga je pokušao 2021. godine dovesti u Barcelonu preko videopoziva. Kada je Nijemac tom prilikom odbio Barcelonu, Xavi je dobio šansu kao alternativno rješenje.

Dodaje se i da je Flick glavni kandidat za klupu Barcelone te da je spreman vratiti se trenerskom poslu nakon nešto duže pauze, a predsjednik Laporta čini sve kako bi doveo svoju najveću želju.

Flick je čovjek koji je Barceloni nanio najveću sramotu posljednjih decenija. S Bayernom je u augustu 2020. godine demolirao Barcelonu rezultatom 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka i nakon toga osvojio najprestižniju evropsku titulu. To je prvi put da je neko postigao osam golova Barceloni još od 1946. godine kada su rezultatom 8:0 poraženi od Seville.Flick u svojoj trenerskoj karijeri nema mnogo iskustva na različitim pozicijama jer je vodio samo Bayern i reprezentaciju Njemačke. No, s Bavarcima je osvojio dvije Bundeslige, Kup, Superkup, Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

ArtickeBottom