“Avatar” je ponovo film sa najvećom zaradom na svijetu

0
521

Popularno ostvarenje “Avatar” Jamesa Camerona prestigao je “Avengers: Endgame” i ponovo je na prvom mjestu na listi filmova koji su ostvarili najveću zaradu u kinima širom svijeta.

Film “Avatar” držao je rekord kao film s najvećom ostvarenom zaradom od premijere 2009. godine sve do aprila 2019. godine, kada ga je prestigao film “Avengers: Endgame”.

Film o superherojima “za dlaku” je prestigao Cameronov film zaradivši 2,79 milijardi dolara, dok je “Avatar” do tada držao rekord sa 2,78 milijardi dolara.

No krajem prošle sedmice dogodio se preokret. Naime, “Avatar” je prikazan u kinima u Kini, gdje je ostvario zaradu od nešto više od 3 miliona dolara, što ga je vratilo na prvo mjesto jer sada broji ukupnu zaradu od oko 2,80 milijardi dolara.

Producent “Avatara” Jon Landau istakao je kako je ekipa filma veoma sretna zbog činjenice da su ponovo na prvom mjestu, ali i da ih je mnogo više usrećila činjenica da je film uspješno prikazan u kinima uprkos pandemiji koronavirusa, kao i da su vrlo zahvalni svima koji su ga odlučili pogledati.