Ariana Grande ulaže milion dolara u mentalno zdravlje

0
550
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 26: Ariana Grande is seen at the GRAMMY Charities Signings during the 62nd Annual GRAMMY Awards at STAPLES Center on January 26, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Robin Marchant/Getty Images for The Recording Academy)

Pjevačica Ariana Grande objavila je da će, u saradnji sa kompanijom BetterHelp, podijeliti milion dolara u svrhu psihološke terapije.

Navela je kako je uzbuđena što sarađuje sa pomenutom kompanijom. Smatra kako psihološka terapija ne bi trebala da bude privilegija koju imaju samo neki ljudi, već da mora da bude dostupna svima. Shvata kako ovo ne predstavlja dugoročno rješenje problema, ali ipak je željela da ovo uradi kako bi ohrabrila ljude da shvate da nije sramota zatražiti pomoć.

„Nadam se da ćete iskoristiti ovu mogućnost i posjetiti stranicu pomoću koje ćete biti spojeni sa certifikovanim psihologom u trajanju od mjesec dana. Nakon toga ćete imati opciju da obnovite pretplatu i nastavite s terapijom. Nadam se da će ovo biti korisna početna tačka i da ćete napraviti mjesta za ovo u svom životu. Zacjeljivanje nije jednostavno, ali vrijedni ste truda i vremena. Zahvaljujem se BetterHelp-u i jedva čekam da zajedno uradimo još stvari“, napisala je. BetterHelp je portal koji posjetiocima pruža direktan pristup uslugama u oblasti mentalnog zdravlja. Omogućuje psihološku terapiju putem interneta, telefonskih poziva ili poruka.