Ana Opačak i Gabi Novak udružile glasove u novoj pjesmi

0
468

Svaki novo pojavljivanje Gabi Novak velik je događaj za ljubitelje tradicionalne šansone. „Pjesma“ je naziv novog singla u kojem je muzička diva snage udružila s Anom Opačak, a to je ujedno i najava Aninog albuma prvijenca koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

Ana je već deset godina prisutna na našoj sceni gdje se izdvaja specifičnim muzičkim stilom na tragu francuske šansone. Ova saradnja s Gabi Novak joj je, kako kaže, ostvarenje sna, a svakako i potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada kojem je priznanje ovom saradnjom odala i jedna od najvećih muzičkih diva. 

“Kad smo se dogovarali oko snimanja ove “Pjesme” jedina osoba koja je dolazila u obzir za taj duet bila je samo i isključivo Gabi. Za mene je već sama ideja i pomisao da bismo mogle snimiti duet bila ostvarenje sna, a da ne govorim što mi je značilo kad me nazvala i rekla da joj se sviđa i pjesma i ono što radim i da će je rado otpjevati sa mnom. Tačno se sjećam gdje sam bila i što sam radila u trenutku kad sam primila njen poziv. Ona je za mene oduvijek bila neko kome sam se divila, njen stil pjevanja i način interpretiranja za mene ima jednu posebnu toplinu, kao da te grli glasom dok pjeva.“, rekla je Ana o saradnji s Gabi.

Ovaj singl ujedno je i najava Aninog prvoga albuma koji će objediniti različite stilove i utjecaje koji su pjevačicu muzički formirali, od popa i rocka preko jazza i šansone, stvarajući stilsku fuziju koja sjajno odgovara Aninom vokalnom šarmu.