Američke zračne snage predstavile helikopter uz hit bh. turbofolkera Fazlije

0
203
ArticleTop

Na zvaničnoj Instagram stranici Zračnih snaga Sjedinjenih Američkih Država osvanuo je video na kojem je kao muzička podloga korištena pjesma bosanskohercegovačkog turbofolkera Fazlije – Helikopter.

Američka vojska je tokom predstavljanja modela helikoptera UH-1N koristila ovu pjesmu.

– UH-1N je pomoćni helikopter koji se koristi za podršku raznim misijama u zračnim snagama. Od zračnog mosta, nadzora, do misija potrage i spašavanja, UH-1N je uvijek spreman i dostupan za podršku – stoji u opisu videa koji prikazuje navedeni model helikoptera uz Fazlijinu pjesmu u podlozi spota.

Mnogi su ovim bili iznenađeni, a neki su se našalili da je došlo do promjene administratora stranice i da mu treba dati povišicu.

“Bosna konačno kolonizira Ameriku”, “Novi admin zna šta je u trendu”, “Ne vjerujem da je ovo službeni profil američkog ratnog zrakoplovstva”, samo su neki od komentara..

Fazlijina pjesma Helikopter postala je globalni hit krajem 2021. godine, a uz ovu pjesmu snimale su brojne svjetske zvijezde, počevši od Kourtney Kardashian i Travisa Barkera, zatim Davida Guette, Britney Spears, ali i nogometaši Tottenhama i Juventusa.

ArtickeBottom