Amar Osim više nije trener FK Željezničar

Autor

Kategorije

Podijeli

Amar Osim više nije trener sarajevskog Željezničara, potvrđeno je na zvaničnoj stranici kluba sa Grbavice.

Osima je posla koštao negativan niz od osam premijerligaških utakmica bez pobjede i eliminacija u četvrtfinalu Kupa BiH. “Željo” je u subotu u 25. kolu Premijer lige BiH na Grbavici odigrao 4:4 sa Mladosti Doboj Kakanj. Na tabeli sarajevski “plavi” se nalaze na šestom mjestu sa 39 bodova, čak 13 manje od lidera Sarajeva, koji uz to ima i utakmicu manje.

Održana je sjednica Upravnog odbora FK Željezničar s temom imenovanja novog šefa stručnog štaba Kluba.

Upravni odbor je razgovarao o mogućim kandidatima za šefa stručnog štaba. Nakon analize dosadašnjih rezultata odlučeno je da najkasnije do utorka najkonkretniji kandidati predstave program i plan rada, a u skladu s kriterijima koji su usvojeni na sjednici UO. Od kandidata se očekuje da do kraja prvenstva osiguraju dobre rezultate i da što prije vrate pobjedničku atmosferu u svlačionicu.

Poslije razgovora koji su obavljeni s dosadašnjim šefom stručnog štaba Amarom Osimom, Upravni odbor je prihvatio izvještaj i naglasio da je postignuti dogovor u interesu za obje strane. Podsjetimo, Klub i Amar Osim su dogovorili da dosadašnji šef struke neće više obavljati tu funkciju.

Autor

Podijeli