Amar Osim više nije trener FK Željezničar

0
774
ArticleTop

Amar Osim više nije trener sarajevskog Željezničara, potvrđeno je na zvaničnoj stranici kluba sa Grbavice.

Osima je posla koštao negativan niz od osam premijerligaških utakmica bez pobjede i eliminacija u četvrtfinalu Kupa BiH. “Željo” je u subotu u 25. kolu Premijer lige BiH na Grbavici odigrao 4:4 sa Mladosti Doboj Kakanj. Na tabeli sarajevski “plavi” se nalaze na šestom mjestu sa 39 bodova, čak 13 manje od lidera Sarajeva, koji uz to ima i utakmicu manje.

Održana je sjednica Upravnog odbora FK Željezničar s temom imenovanja novog šefa stručnog štaba Kluba.

Upravni odbor je razgovarao o mogućim kandidatima za šefa stručnog štaba. Nakon analize dosadašnjih rezultata odlučeno je da najkasnije do utorka najkonkretniji kandidati predstave program i plan rada, a u skladu s kriterijima koji su usvojeni na sjednici UO. Od kandidata se očekuje da do kraja prvenstva osiguraju dobre rezultate i da što prije vrate pobjedničku atmosferu u svlačionicu.

Poslije razgovora koji su obavljeni s dosadašnjim šefom stručnog štaba Amarom Osimom, Upravni odbor je prihvatio izvještaj i naglasio da je postignuti dogovor u interesu za obje strane. Podsjetimo, Klub i Amar Osim su dogovorili da dosadašnji šef struke neće više obavljati tu funkciju.

ArtickeBottom