Adi Hodžić, autor knjige “Bajke iz čarobne škrinje”: Najveći izazov je pisati za djecu

0
53
ArticleTop

Bosanskohercegovački književnik Adi Hodžić koncem prošle godine objavio je knjigu za najmlađe “Bajke iz čarobne škrinje”.

“Priče su pisane slikovito i sa sobom nose poruke koje propagiraju ljubav, prijateljstvo i prave vrijednosti. Ovo djelo kroz različite likove priča i afirmira lijepo ponašanje, porodicu, harmoniju, lijepe krajolike, važnost odgoja i altruizma”, rekao je.

Pisac je istakao kako se potrudio da svaka priča sa sobom prenese važne poruke mladim čitaocima.

“Moja tendencija bila je stvoriti kod najmlađih osjećaj prema pisanoj riječi i razvijati njihovu maštu, percepciju, spoznaju o društvu u kojem obitavaju. Kroz šarenolik i kreativan pristup stvarati nove knjigoljupce, a koji su odličan poligon za stvaranje lijepih navika i misli, u periodu djetinjstva kada najviše usvajaju znanja i promišljanja koja ih određuju za kasniji život”, istakao je.

Hodžić navodi kako mu je cilj udaljiti barem nakratko najmlađe od videoigrica, vratiti ih papiru i ritualima koji ne smiju da izumru kao što je čitanje priča djeci pred počinak.

“Moram priznati da je rad na ovoj knjizi za mene bio veliki izazov s obzirom na to da su djeca najzahtjevnija publika i ujedno najiskrenija i zato je za njih najteže pisati. Iznenađen sam ogromnim interesom mladih čitalaca i njihovih roditelja što pokazuje da ipak ima nade za nove naraštaje”, zaključio je.

ArtickeBottom