Uskoro stiže film koji na novi način istražuje smrt Marilyn Monroe

0
494
ArticleTop

U SAD je najavljen film o Marilyn Monroe, jednoj od najvećih holivudskih zvijezda, uz napomenu da će biti zabranjen za mlađe od 17 godina.

Rađen prema romanu Joyce Carol Oates iz 2000. godine, film je zasnovan na životu Marilyn Monroe, koju igra kubanska glumica Ana de Armas.

Marilyn je bila jedna od najpoznatijih žena u historiji, fatalna glumica i pjevačica, simbol seksepila, osoba zbog koje je platinasto plava boja kose postala naširoko popularna i osoba koje ne prestaje fascinirati javnost ni 60 godina nakon smrti. A upravo je njena smrt sama za sebe predmet mnogih rasprava i nedoumica. Je li se ubila, je li umrla zbog nekih problema sa zdravljem ili je ubijena pa je sve skupa dio neke veće zavjere, koja potencijalno uključuje i bivšeg predsjednika Kennedyja?

Novi film, The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes, koji 27. aprila dolazi na Netflix, pokušat će jednom zauvijek donijeti odgovor na to pitanje. Rekonstruirajući njene posljednje sedmice, dane i sate, koristeći dosad nedostupne materijale, film bi trebao baciti novo svjetlo na okolnosti njene smrti. Trailer možete pogledati u nastavku.

ArtickeBottom