Bosanskohercegovački paraplivači osvojili 17 medalja u Zadru

0
593
ArticleTop

Članovi paraplivačkog kluba “Spid” osvojili su 17 medalja na međunarodnom takmičenju u Zadru. Jedini bh. predstavnici briljirali su na Otvorenom regionalnom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom “Zadar 2021”, osvojivši 13 zlatnih i četiri srebre medalje.

Najbolji učinak imala je Travničanka Selma Purić sa osvojana četiri zlata, isti uspjeh je ostvario i mladi bh. reprezentativac Ismail Barlov.

Sa po dvije srebrne i dvije zlatne medalje iz Hrvatske su se vratili Ajdin Karišik i Ismail Zulfić, dok je Ahmed Mašetić osvojio jedno najsjajnije odličje.

„Radili smo naporno i uspjeli zadržati mjesto jedne od vodećih reprezentacija regije. Postignuća iz Zadra daju nam neobhodno samopouzdanje za period koji dolazi, kada ćemo vjerujemo imati još više prilike da nastupamo na međunarodnoj sceni. Čestitamo genijalnim domaćinima na odličnoj organizaciji takmičenja i posebno veliko hvala od srca genijalnom osoblju PK Zadar  na gostoprimstvu“, izjavio je selektor paraplivačke reprezentacije BiH i šef stručnog štaba Plivačkog kluba Spid Amel Kapo za BMC portal.

Takmičenje je održano na bazenu dužine 25 metara, a naši plivači su iz 19 startova osvojili čak 17 medalja uz 14 ličnih rekorda.

Stručni štab bh. tima činila je i trenerica Azra Rebronja, a kako je kazala, na takmičenju je nastupilo 80 paraplivača iz 14 klubova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

ArtickeBottom