Novi hit Dine Merlina inspirisan istinitom ljubavnom pričom

0
523
ArticleTop

Muzički čarobnjak Dino Merlin je izbacio svoj novi, treći, singl pod nazivom “Jedan dan, jedna noć”, koji će se naći na dugoočekivanom albumu ovog umjetnika, dvanaestom po redu.

Zadnji dan oktobra prošle godine objavio je pjesmu ‘Mi’, najveći regionalni hit 2020. godine koji je u prvom danu postigao nevjerovatna 1,2 miliona pregleda na YouTubeu i zasjao na vrh trending liste u svim zemljama regije. Jednaku eksploziju izazvao je i duet ‘Dođi’ sa slovensko-crnogorskom umjetnicom Senidom Hajdarpašić, na sceni poznatoj kao Senidah. U samo dva sata tokom novogodišnje noći videospot je pregledalo 200 hiljada ljudi, a do jutra je već stigla do prvog miliona. Posljednja dva singla na najvećem streaming servisu broje više od 30 miliona pregleda, a ništa manji uspjeh ne očekuje se ni od nove muzičke poslastice.

Dino Merlin novim je singlom Jedan dan, jedna noć poslao u eter poruku o kratkotrajnosti života, upozoravajući slušatelje da, kako kaže, „nisu ljudi kornjače da mogu vjekovima živjeti“. Jedan dan, jedna noć u laganom nas ritmu uvodi u tajne ljubavi i života, potragom za onim trenutkom nježnosti koji će ostati zapamćen u vječnosti vremena. 

Umjetnik, koji iza sebe ima nekoliko svjetskih turneja i spektakularne koncerte s eksplozijom emocija, optimističan je da će uskoro s publikom moći uživati i – uživo na nezaboravnim koncertnim nastupima. 

ArtickeBottom