2CELLOS objavili novi spot i najavili izlazak albuma „Dedicated“

0
1017
ArticleTop

Nakon bogate desetogodišnje karijere, milijarde streamova, mnogobrojnih rasprodanih koncerata i miliona obožavatelja širom svijeta, 2CELLOS i dalje oduševljavaju publiku sa starim i novim izvedbama. Nedavno su najavili dugoiščekivani, šesti studijski album „Dedicated“ (Sony Masterworks/Menart) i objavili novi spot „I Don´t Care“, za hit koji u originalu izvodi Ed Sheeran. U spotu su se prisjetili samo nekih od zanimljivih i važnih trenutaka koji su iza njih i to kroz još neviđene snimke nastale u posljednjih 10 godina.

Album „Dedicated“  izlazi 17. augusta 2021. i s njim 2CELLOS slave desetu godišnjicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove  kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavateljima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja. Album će promovisati i na dugoiščekivanoj zajedničkoj Dedicated turneji koja počinje 2022. u SAD, 26. marta 2022., u Rosemont’s Allstate Arena.

Luka Šulić i Stjepan Hauser su vrijeme pandemije uz odmor iskoristili za snimanje novih deset pop himni i bezvremenskih rock klasika.

I na novom albumu Luka i Stjepan pokazuju svoju virtuoznost, prepoznatljivi stil sviranja koji ruši granice. Među pjesmama koje su obradili su: “Bad guy” (Billie Eilish), “Shallow” (Lady Gaga), “Halo” (Beyonce), “Cryin’”  (Aerosmith), “Sweet Child O’ Mine” (“Guns N’ Roses),  “Wherever I Go” (OneRepublic), “Sound of Silence” (Simon and Garfunkel). Prisjetimo se, vrtoglavi svjetski uspjeh 2CELLOS je započeo s obradom “Smooth Criminal” Michaela Jacksona 2011. godine. Iza njih je 1,3 milijarde YouTube pregleda, 5.5. miliona Youtube pretplatnika, milijarda streamova i gotovo milion prodanih ulaznica za koncerte.

ArtickeBottom