2CELLOS na oproštajnoj turneji

0
444

U okviru posljednje zajedničke turneje 2CELLOS će održati koncert 23. maja 2022. godine u beogradskoj Štark Areni.

Nakon što su proveli posljednjih deset godina zajedno kao 2CELLOS, objavili šest studijskih albuma, skupili milijarde streamova, nastupili na kultnim lokacijama širom svijeta i prodali skoro milion karata za svoje električne nastupe uživo, duo Luka Šulić i HAUSER najavljuju sljedeći dio svjetske turneje i otkrivaju da će 2022. biti posljednja zajednička turneja pod nazivom 2CELLOS.

„Ova turneja je vrhunac svega što smo postigli kao 2CELLOS. Ovo će biti naši najveći koncerti, koje sviramo pred najviše publike. Zajedno smo se popeli na planinu i dostigli vrhunac onoga što možemo zajedno. Sve što smo dosad naučili zajedničkim sviranjem, utkaćemo u ove datume. Biće intenzivni, biće snažni, biće dirljivi, biće emotivni. Uložićemo sve u njih – a onda možemo ostaviti 2CELLOS na miru. Jeste li spremni za slavlje sa nama“, poručuju 2CELLOS.

2CELLOS je eklektična, internacionalna senzacija koju čine dva klasično obučena violončelista koji su stekli viralnu slavu na You tube-u izvođenjem „Smooth Criminal“ Michaela Jacksona 2011. godine.

Duo, Luka Šulić i HAUSER, od tada su stekli ime svojim električnim i dinamičnim stilom sviranja. Zajedno, 2CELLOS su prikupili nevjerovatne 1,3 milijarde You tube pregleda, 5,5 miliona pretplatnika na You tube-u, milijardu streamova, i prodali skoro milion ulaznica.